top of page

ONZE TOEGEVOEGDE WAARDE

Elk afscheid uniek en authentiek

Net als jij wilen we bij O’Revoir elk afscheid een persoonlijk, uniek en authentiek karakter geven.

 

Wij durven net ietsje meer en verleggen grenzen. Je voelt misschien al lange tijd aan dat de vragen van je klanten anders worden.

 

Ze zijn op zoek naar alternatieve vormen omtrent de uitvaart, koffietafel, locatie, muzikale invulling of andere speciallekes.

Verschillende uitdagingen

​We horen vaak dat je als progressieve uitvaartverzorger net die vragen als uitdaging aanschouwt. Echter horen we dan even vaak dat er meestal tijd en knowhow ontbreekt om dit te verwezenlijken.

 

Op een doorlooptijd van gemiddeld 5 dagen, in combinatie met meerdere uitvaarten per week, loop je misschien hierop vast. Want een tent in een achtertuin plaatsen en voorzien van alle toeters en bellen is niet zo evident als het lijkt.

 

Net als het selecteren van de juiste cateraar die logistiek ook over dat soort ‘werken in tenten'-expertise beschikt, ze liggen niet dik gezaaid. En dat is maar 1 voorbeeld.

Expertise als eventplanner én rouwexpertise

Al jarenlang hebben wij evenementen-expertise opgebouwd die ons als geen ander in staat stelt om zeer snel en kwalitatief op de bal te spelen. De combinatie van eventplanning én rouwexpertise maakt onze ook de meest geschikte partner om samen met jou in contact te treden met je klanten.

 

Wat heb je te verliezen? Waar wacht je nog op? Contacteer ons vandaag nog voor een kennismakingsgesprek en wie weet werken we in de toekomst vaker samen. Hierbij staat een echte win-win voor alle partijen voorop en dit gebaseerd op een goede samenwerkingsovereenkomst zonder kleine lettertjes.

Concrete voorbeelden
  • Een gepaste locatie: van een intiem afscheid op een plek die belangrijk was voor de overledene tot een ruimte die geschikt is om met een grote groep de herinnering aan de overledene levendig te houden. Wij gaan op zoek naar de perfecte locatie.

  • Bijzondere catering op maat: het lievelingsgerecht, het favoriete drankje, gerechten die herinneren aan belangrijke mijlpalen, een koffietafel net iets anders, een walking dinner, een cocktail of een picknick, een foodtruck of een sterrenchef. Onze cateringvoorstellen worden op maat gemaakt. Van 10 tot 1.000 gasten.

  • Muziek en beeld: een live concert of een festival met de lievelingsmuziek van de overledene, musiceren met vrienden en familie of een videoboodschap met anekdotes die de familie later opnieuw kan bekijken, kunnen blijvende herinneringen creëren

  • Animatie: samen dingen doen, verbindt mensen met elkaar. We organiseren workshops om samen rouwbuideltjes, dromenvangers, fotokaders of zelfs het wapenschild van de familie te maken

  • Extra aandacht voor kinderen: kinderen beleven afscheid nemen op een bijzondere manier. We betrekken hen zoveel mogelijk tijdens het hele traject door bv. samen een eerbetoon te knutselen, kaarsen te maken of nadien een boom te planten met de assen van de overledene

  • Logistieke en technische partner: we zoeken de perfecte locatie en zorgen voor alle faciliteiten, zoals verwarming, vloeren, sanitair en elektriciteit. We tekenen daarvoor het zaalplan en zorgen voor de gepaste audiovisuele ondersteuning, zoals bv. live captatie, vertalers/tolken, muziek en video. Indien gewenst zorgen we voor accommodatie in de buurt.

  • Budgettering: met een gedetailleerde budgettering worden kosten geen kopzorgen en kunnen we als partners transparant samenwerken.

  • Regisseur: we maken een draaiboek van het volledige event en zorgen ervoor dat de zorgvuldig gekozen partners op het juiste moment op de juiste plek zijn.

  • Met woord en daad: wanneer de juiste woorden moeilijk te vinden zijn, schrijven we met de input van de cliënt teksten voor het afscheid. We maken unieke rouwbrieven, kaartjes of steunbetuigingen, schrijven teksten voor een in memoriam op sociale media of zorgen voor een blijvend aandenken of geschenk voor de aanwezigen, zoals een juweeltje met een vingerafdruk.

Rouwcoach: een gecertifieerde rouwcoach met ervaring in de sociale sector begeleidt de cliënt en de nabestaanden om hun wensen voor het afscheid te verwoorden en ondersteunt voor, tijdens en na het afscheid.

Tot slot: binnen het wettelijk toegelaten kader gaat O’Revoir op zoek naar alternatieven zoals rouwdoeken, rieten manden, rouwbussen, een afscheid op zee, in de tuin, een natuurbos of gewoon op de plek waar de overledene graag was.

bottom of page