top of page

LEVENSEINDE DOULA

3 verschillende vormen van begeleiding

Een doula is een getrainde, niet-medische metgezel die een ander individu ondersteunt door een belangrijke ervaring zoals een bevalling en alles wat bevallingsgerelateerd is.

 

Later kreeg dit begrip uitbreiding naar de niet-medische bijstand tijdens overlijdens en alles wat overlijdensgerelateerd is.

Deze begeleiding wordt gedragen door onze gecertificeerde rouwcoach. O’Revoir werkt alleen samen met professionals.

 

Hier gaan we echt samen met jou kijken wat nodig is, tijdens die laatste periode van je leven.

 

Deze begeleiding omvat 3 verschillende vormen afhankelijk van je noden:

orevoir_sfeerbeelden_136.jpg
1. Coaching na slecht nieuws

De coach komt aan huis om te spreken over de boodschap die je net kreeg: je leven zal eindigen. Doel is rust geven in het proces waar je nu in zit.

 

Dit zijn afzonderlijke gesprekken, zoveel als jij er nodig hebt. Hier gaan we vooral spreken over hoe je je voelt, welke angsten je misschien hebt, wat je kan helpen om door deze periode te komen.

2. Levenseinde doula

De doula komt aan huis om je effectief naar en in je dood te begeleiden. Zij zal naast jou en je familie/naasten zitten om je zo zacht als mogelijk te helpen sterven. Dit is géén medische hulpverlening.

3. Afleggen

Na je overlijden kunnen je nabestaanden er voor kiezen dat de coach je aflegt (wassen na het overlijden). Dit kan zowel met als zonder je nabestaanden erbij.

Wil je meer weten? Neem dan contact op.

Bekijk onze andere diensten
bottom of page