top of page

AFSCHEIDSPLANNING

Elk afscheid is persoonlijk en uniek

Elk afscheid, elke uitvaart is persoonlijk en uniek, groots of net heel intiem. Daarom bieden we net dat ietsje meer en durven we grenzen verleggen.

 

Om rouw een warme plaats te geven na deze op-afstand coronaperiode heeft het O’Revoir team een aanbod Bijzondere Herdenkingsmomenten samengesteld. Een tweede kans op een mooi afscheid. 

Een Bijzonder Alternatief

Word je geconfronteerd met een (plots) overlijden van een naaste en voel je je niet comfortabel met de klassieke manier van afscheid nemen? Ben je ruimdenkend en vind je dat het leven gevierd mag worden? Kan je je niet vinden in het aanbod en de aanpak van een klassieke begrafenisondernemer? Voel je dat het anders kan en weet je niet hoe hieraan te beginnen?

 

Neem dan contact op met onze plannings experts, zij zetten je, samen met de uitvaartondernemer, verder op weg. Zodat het afscheid kan plaatsvinden zoals je naaste heeft geleefd en het zelf zou willen. Op een goede manier afscheid nemen zal ook jou helpen in de aanvang van je rouwproces!

Waar denken wij aan:
  • Een bijzondere plek: samen zoeken we naar die plek die belangrijk is/was.

  • Bijzondere catering op maat: we spreken niet meer van een koffietafel. Het lievelingsgerecht of -drankje zal gegeven worden.

  • Muziek en beeld: samen blijvende herinneringen vastleggen - dat is wat we doen. Wens je live muziek? Of dat je familie de muziek verzorgt? Of dàt lied? Heb je een videoboodschap die je wil laten zien? Wij maken het voor je waar.

  • Beleven: samen dingen doen verbindt mensen. We organiseren belevingsmomenten op de uitvaart: de kinderen theelichtjes laten maken, een gezamenlijk schilderij maken, een wapenschild ontwikkelen, …

  • Extra aandacht voor de kinderen: kinderen beleven afscheid nemen op een bijzondere manier. We betrekken hen zoveel mogelijk door bv samen een eerbetoon te knutselen, kaarsen te maken, een tekstje dat ze willen voorlezen, …

  • Praktische beslommeringen: wij nemen alle praktische regelingen op ons, zodat je je kan richten op wat op dat moment nodig is: afscheid nemen.

  • In woord en daad: wanneer je niet meteen de juiste woorden vindt, verwoorden wij je gevoelens in teksten voor het afscheid, unieke rouwbrieven, kaartjes of steunbetuigingen, een in memoriam op sociale media

  • Voorganger: Onze voorgangers zijn gespecialiseerd in het schrijven van een uitvaart op maat. Geen gekopieerde teksten, enkel teksten die écht over jou gaan. Het levensverhaal, het leven dat gevierd wordt.

  • Rouwcoach: een gecertificeerd rouwcoach begeleidt jou en je geliefden om jullie wensen voor het afscheid te verwoorden en ondersteunt voor, tijdens en na het afscheid

Tot slot: binnen het wettelijk toegelaten kader gaan we op zoek naar alternatieven zoals lijkwades, rieten manden, een afscheid op zee, in de tuin, een natuurbos of gewoon op de plek die bijzonder was.

 

Onze afscheidsplanners staan met woord en daad voor je klaar. 24/7, ook 's nachts bereikbaar.

 

Bel ons als eerste bij een overlijden en we komen onmiddellijk naar je toe om dan samen de volgende stappen te zetten.

 

Kies je voor afscheidsplanning via O'Revoir, dan zullen wij altijd samen met jou ook de juiste uitvaartverzorger benaderen. Dit kan ook perfect iemand zijn op jouw aangeven.

Bekijk onze andere diensten
bottom of page